YUPPI FON NECKRÅ DRÄPER MEGAMASK!

OCH ÖPPNAR TAVERNA - ALLT I EN HANDVÄNDNING

Den sturvulne och samvetslöse (samt uttalat antipyriske - reds anm.) bäverherren Yuppi fon Neckrå från fjärran Odessa avdagatog enligt egen utsago i veckan ett styck "förskräckelig" vit megamask.

Sagde bäverherre retar nu det pyriska etablissemanget bortom sans och vett då han avser skeppa det kolossala kadavret från Kolaön (där monstret länge huserat) över Österhavet till det för ändamålet uppköpta godset Åkers Knyckehult nära Örebåga.

Med hjälp av sin mutation - som fon Neckrå kort och gott kallar "Neckrå-strålar" och säger sig vara ensam om i hela den kända världen - har han konserverat mask-aset och ämnar inreda det som taverna.

- Liket är stort nog att rymma Torulfshov två gånger om, skrävlar den loppangripne bäverskurken i ett pressmedelande.

fon Neckrå förutspår även goda tider för Örebåga, när tavernan "Vita Masken" slår upp sina portar, eller kanske käftar.

- Bygden kommer att blomstra i skuggan av otinget. Den enes död, den andres bröd - om ni förstår vad jag menar.

Sparre Balk-Bjälke
Zoologisk reporter

VECKANS PERSONLIGA ANNONSER

Jag: välfriserad mullvads-herre. Bland intressen räknas historiografi, glasögonputsning och bakning. Något närsynt.
Du: likaledes välfriserad kvinna, som gillar stillsamma kvällar bland böcker och stearinljus. Tillgång till putsdukar ett plus.
I skymningen skall jag vänta, med en mazurka-blomma i knapphålet, vid Esotericas välbesökta bord. Småkakor och fantastisk konversation erbjudes.

Ensamhetens salta tårar.


Finnes: fyra köksjon, varav tre måsar och en bäver. Ovårdade och glupska, men hårt arbetande om man låter piskan vina. Reagerar positivt på belöningar i form av fisk (i tre fall) och virke (ett fall).
Sökes: någon form av forntida fiskrensningsmaskin, alternativt fyra köksjon som inte är intresserade av att gnaga på vare sig produkterna eller tillredningsbordet.

Köksmästare Gårdån Ramse, Ramses Fina Fisk


Hummelkungen har landat. Det svarta molnet ska lyftas. Upprepar, hummelkungen har landat. Möte på den vanliga platsen. Vaksamhet är en dygd!

Agent Appel Sin.

ENSTEHN UPPRÖRD ÖVER FÖRDRIVAR-ANNONS

För Polisgazettens läsare är kunskapare Ruben Enstehn ett känt ansikte. Den ständigt välekiperade herrn har figurerat ett antal gånger på denna publikations sidor, och varit en nyckelperson i flera brottsutredningar.

- Kunskapare Enstehn är en av våra stadigaste stöttepelare, menar konstapel Rådjer Mutter, och visar Gazettens utsände lunta på lunta med utredningar där Enstehn varit den avgörande faktorn.

Denna stöttepelare har börjat skaka. Häromdagen publicerade Gazetten en annons för forntidsfördrivaren Abriham fon Helskotta. Dagen efter stormar Ruben Enstehn in på Gazettens huvudkontor. Långt borta är den välkammade herreman vi sett sätta pannan i veck över kniviga kriminalimenter.

- Det här är en skandal! gormar Enstehn.
- Den där kvacksalvaren smädar min broder! fortsätter han så den väldoftande herremanna-saliven skvätter.

Det Ruben Enstehn upprörts av är bildtexten i fon Helskottas annons. Där görs en referens till ?Frank Enstehns monster?. Liksom sin bror har Frank Enstehn ett förflutet som kunskapare i hufvudstaden, men har sedan ett antal år dragit sig tillbaka till familjens gods.

- Min bror är en redig karlakarl! fräser Ruben Enstehn.
- Den där utbölingen har bara tomma anklagelser att komma med, fortsätter han. Låt honom säga det där till mitt ansikte så ska vi se vem som drar den längsta barberstjälken!

Gazetten har sökt brödernas fader, Alberto Enstehn, för en kommentar. Enstehn den äldre meddelar att han har relativt lite att säga i ämnet, och vill inte avslöja mer via heliograf.

Ruben Enstehns ursinnesurladdning och detta mysterium har sporrat eder reporter att gräva vidare i den här historien. Vi kommer fortsätta att undersöka ärendet, och uppdaga sanningen för eder, kära läsare.

Fjodor Dotcomjevski
Brott- och straff-murvel


INFÖR STUNDANDE MÄSSINGSSPELEN


I dagar fem har morska knektar övat enligt nytt recept .
 
Eder militärmurvel Nicodemi Lodenum fick genom säker källa information om nymodigheter av sällan skådat slag. Med fotografiapparat, anteckningsblock och en börs fylld av krediter upptäckte han någon som kan ge storslam i höstens Mässingsspel.

Enligt källan, en initierad officer i Officersklubben Mässingen, skola trenne landsförvisade Albionska grävlingar vara upphovsmutanter till denna nymodighet. Då de tre äro förskjutna av sitt eget folk har de fått kontraktsanställning av vinnarsugna arméofficerare.

Träningen som är hemlig skall enligt källan innehålla allehanda märkligheter. Eder militärmurvel har dock som enda utomstående fått en inblick i skrämmande effektiva kampkonster. Beväpnade med sabel, endast iförda stålkask och midjekläden tillverkade av fjädrar från den fruktade Albionska fågelbesten övade ett antal unga officerare under uppsikt av de tre Kleymårmästarna. Blod, svett och fjädrar blandades med skriken från upphetsade kamrater.


                                             image18"Möken vad det svider i rygg, arm och tarm." sade trött korpral med sabel käckt på svaj efter gången vecka.
                                                Rapporterat av -Eder Militärmurvel Nicodemi Lodenum


BODYBOMBING: BLODIG FÖRSTA OMGÅNG

Veckans, och säsongens första, bodybombingomgång avslutades igår kväll, och efter flera minst sagt gastkramande duster lämnade publiken Thorulfshov både glada och blodbestänkta.

Den inledande matchen mellan Krutta "Feglirarn" Nök och Malkolm "Mosarn" Glas var en ovanligt seglivad historia. Feglirarn var ruskigt snabb, men skamligt rädd i sättet. Matchen avgjordes inte förrän efter hela fyra timmar, då Mosarn trummade in tre rejäla skrevsparkar, som garanterat gjorde att vi knappast behöver besväras av fler feglirare i framtiden. Däremot tror undertecknad att "Mosarn" Glas kan bli en av sportens farligaste filurer, bara denne till synes ostoppbare svinherre får ett värdigt och ofegt motstånd.image16

Malkolm "Mosarn" Glas, här föredömligt avporträtterad av Viktor Suurkrut, fotograf och dandy.


Därefter äntrade Alexander "Riddarn" Graaf och Hammarmusse från Pirit ringen. Den hårt muterade Hammarmussen fick omåttliga mängder stryk av Riddarns infernaliska stridskonstande, och föll som död i tredje ronden. Publiken krävde blod, men Riddarn - som aldrig slår en liggande motståndare - gjorde då matchens misstag: efter att ha räckt Hammarmussen en ädel hand svarade Hammarmussen med ett gruvligt strypgrepp utförd av hans tentakelmustasch, den enda mutationen som inte var medvetslös. Graaf förlorade både matchen och livet, och den välbeställda släkten planerar nu ett minnesmonument i form av en helt ny bodybomingsarena - endast för icke-muterade - i Hindenburg.

Nästa match, mellan björnbjässen Dominick Fijat och repslagargesällen Ohly Dobb, utrustad med skabb i sitt sjukliga rävbett, var över långt innan de nytända rökkorvarna på Hovets balkonger hunnit surna. Dobb hann knappt nafsa björnhonans buk innan hennes enorma ramar formligen krossade rävskelettet under det lilla förvånade djurets hud.

Efter detta fick den välkammade tidigare bodybombingmästaren Tage Falkon sitt livs överraskning. Automaten Minus 12 fick tvärtemot alla stalltips fart på sitt defekta och oftast okontrollerbara hellsickes-öga och glyste en dräparblick som fällde fler än Tage.
- Jag såg automatens stålsjäl, men han skonade mig, säger stamgästen Leffe Habrovink, amatörknegare och jomentusiast.
-Vi fruktade för våra liv, ler en oidentifierad getgumma.
Publiksiffran fick därefter skrivas ned en aning, men Minus 12 kunde stolt öka antalet vinster med en, till en totalsumma av två.

Nästa omgång bör bli en rysare, då både den köttätande automaten "Kvarnen" och bodybombingens egen gullgosse, Kapten Silvio Silver, finns i startfältet. Värd att nämna är också nästa omgångs nymodighet: Dubbelbombing. Malte Lego, mökmutanten från Mozonen och Manne "Välten" Blister med det abnorma benet möter bröderna Kaspar och Polo, som trots tänder av trä gjort oväntat bra ifrån sig i tidigare singelturneringar. Men den här reportern vet i vart fall var han sätter sina krediter.

Rulle Krusö
Sportmurvel


WIGWAM MAKTENS LAKEJ!

Hur kan denna annars eminenta publikation låta en verklighetsfabrikatör som Mortimer Wigwam låta publicera uppdiktade "reportage" för allmän beskådan?

Hans senaste rapport från Frihetens Slätter är inget annat än en exposé i osanning, uppenbarligen skriven tillsammans med den där frihetstrotsaren Alexis Hjärpe! Deras ända mål verkar vara att låta oss fria pyrier förstå, att lycksökande och fornfyndssamling kring Klånns dike kommer att leda till gripanden och terror.

Det finns naturligtvis ingen smitta, bara en uppsjö av skatter och rikedomar, som Kejsarmakten ensam vill lägga vantarna på!

Så låt eder icke luras! Stå upp för er pyriska rätt och sätt fart mot Frihetens Slätter, ett namn som i dessa dagar tydligen bara är värt pappret det är skrivet på.

"Trotsa Wigwam"

MOTMEDLET MOT FORNTIDENS ANDAR!!!

Störs din fragila sinnesfrid av märkliga fenomen?
Hör du konstiga sprakanden och klagande stämmor på språk du inte förstår?
Slungas föremål vid husets härd runt av osynliga krafter?

Lösningen heter Abriham fon Helskotta! Bördig från mytiska Nova Warsawa
besitter denna kraftkarl insikter i att fördriva och fjättra forntidens mäktiga andar.


image15

Den store fon Helskotta, forntida symbol i hand, söker efter Frank Enstehns fruktade monster.


Påltergäster vars närvaro kastar runt kastruller och husdjur!
Se-no-bajter som åkallats av forntida pussellådor!
Blodtörstiga vampomater som suger knasor och andra dumdjur torra!

fon Helskotta betvingar dem alla! Och andra vålnader och spirituosa uppenbarelser!

Endast 25 krediter för en utvärdering av er infernaliska hemsökning!

SMITTA PÅ FRIHETENS SLÄTTER!

En helt ny smitta har utbrutit mitt i skrotrushen på Frihetens slätter. Smittan tros härstamma från gubben Klånns dike (eller något av de nygrävda dito). Och sanna mina ord, kära läsare, eder modige reporter trotsar allt hot om infektion och vägrar i sanningens namn lämna platsen.

Smittan, som först drabbade Klånn och hans söner, verkar ha utbrutit under den gångna helgen. Sjuklighetens art är av sådant slag att kroppen täcks helt av rinniga eksem.

Är detta straffet för meddlande med svunna tiders skatter? Är detta slutet på världen som vi känner den? Bara de kejserliga medikusarna kan ge oss svar, men redan har inre stridigheter blossat upp i de högre instanserna.

- Vi kallar den nya sjukan skrotskav, berättar kunskaparen Olov fon Åben, för ändamålet klädd i vit skyddsmundering med tillhörande plasticksgoggels.
- Det är inget annat än en lindrig form av zonröta, men ack så vådlig ändå.

image14

Kejserliga kunskapare kämpar mot skrotskav.


På ett fälthospital, som upprättats i utkanten av Klånns marker, jobbar expertisen nu för fullt med de drabbade. Gazetten lyckas slita medikusen Flårens Näcktergahl från sitt värv, där hon fyller de såriga med strongjom för att lindra den till synes obeskrivliga smärtan.
- Skrotskav, självklart, men knappast någon forntidssmitta! utbrister hon förnärmat, smuttar på flaskan hon håller i sin lilla råtthand, och menar vidare:
- Såren är kort och gott resultatet av kontinuerligt släpande på för stora mängder fornfynd, som legat och gnagt på kroppen.

Har Pyrisamfundet fått en ny zon?

- Må hända, säger Alexis Hjärpe på nybildade statsmaktsbolaget Skrotum, och fortsätter:
- Vi har kunskapare som färdigställer rapporter. Under tiden vill jag å det starkaste uppmana alla pyrier att hålla sig härifrån!

Gazetten kommer naturligtvis att ge er kontinuerliga underrättelser allt eftersom historien vecklar ut sig.

Mortimer Wigwam
Utsänd till Frihetens slätter

RSS 2.0