ENSTEHN UPPRÖRD ÖVER FÖRDRIVAR-ANNONS

För Polisgazettens läsare är kunskapare Ruben Enstehn ett känt ansikte. Den ständigt välekiperade herrn har figurerat ett antal gånger på denna publikations sidor, och varit en nyckelperson i flera brottsutredningar.

- Kunskapare Enstehn är en av våra stadigaste stöttepelare, menar konstapel Rådjer Mutter, och visar Gazettens utsände lunta på lunta med utredningar där Enstehn varit den avgörande faktorn.

Denna stöttepelare har börjat skaka. Häromdagen publicerade Gazetten en annons för forntidsfördrivaren Abriham fon Helskotta. Dagen efter stormar Ruben Enstehn in på Gazettens huvudkontor. Långt borta är den välkammade herreman vi sett sätta pannan i veck över kniviga kriminalimenter.

- Det här är en skandal! gormar Enstehn.
- Den där kvacksalvaren smädar min broder! fortsätter han så den väldoftande herremanna-saliven skvätter.

Det Ruben Enstehn upprörts av är bildtexten i fon Helskottas annons. Där görs en referens till ?Frank Enstehns monster?. Liksom sin bror har Frank Enstehn ett förflutet som kunskapare i hufvudstaden, men har sedan ett antal år dragit sig tillbaka till familjens gods.

- Min bror är en redig karlakarl! fräser Ruben Enstehn.
- Den där utbölingen har bara tomma anklagelser att komma med, fortsätter han. Låt honom säga det där till mitt ansikte så ska vi se vem som drar den längsta barberstjälken!

Gazetten har sökt brödernas fader, Alberto Enstehn, för en kommentar. Enstehn den äldre meddelar att han har relativt lite att säga i ämnet, och vill inte avslöja mer via heliograf.

Ruben Enstehns ursinnesurladdning och detta mysterium har sporrat eder reporter att gräva vidare i den här historien. Vi kommer fortsätta att undersöka ärendet, och uppdaga sanningen för eder, kära läsare.

Fjodor Dotcomjevski
Brott- och straff-murvel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0