Knegare - Se Hit!

VISA VAR DU STÅR!

Stor-Ralli på Dunsen i Pirit på fredag.

Våra rättigheter tvistas
och Hillevi står på scen.

VÄLKOMNA!

KRAV PÅ NY MUSKÖ-EXPEDITION

Efter förra årets minst sagt misslyckade försök att nå tidigare outforskade delar av Musközonen ställs nu krav på ännu ett försök.

- Jag kan inte tänka mig att ge upp hur som helst. Lite fiasko har aldrig skadat någon, och i synnerhet inte mig, säger exploratorn Jard Täcksas till Gazetten.

Täcksas mannamod delas inte av alla medlemmar i det förra expeditionsförsöket.

- Jag vägrar, meddelar Kartritar-Krutta, rädd för att åsamkas om möljigt ännu större skada än senast, då han av misstag utlöste en mindre nunukluär bomb.

Huruvida Krutta - vars lemmar blivit decimerade med tre - överhuvud taget skulle vara aktuell för en ny expedition är i skrivande stund oklart. Klart är dock att Täcksas inte låter sig nedslås.

- Så länge det finns hopp finns det fornfynd! konstaterar han avslutningsvis.

Pharmacia Efrahimsdotter
Murvel

HÄLARBOSSEN FENDER BAKOM LÅS OCH BOM!

Snokarna Laslo Kajak och Störbalt "Stinsen" Härmelin syr in stormogulen Fender och hans rövarpack!

Ferdinand Fenders glansdagar i Hindenburgs ljusskygga värld är till ända. De pyriska patrioterna och prisjägarna Laslo Kajak och Störbalt "Stinsen" Härmelin har i ett slag tagit strypgrepp på Hufvudstadens knyckare och våldsidkare.

Efter en längre tids snokande avväpnade de båda hjältarna tillsammans med pyrisk polis vid en razzia igår natt.  Samtliga i Fenderligan greps eller avdagatogs under våldshärskande former. Ligan, som under våren försett Hindenburg med ulvrikisk propagande och smittad dryckjom från zonen Möken, ska enligt den hedervärde överkonstapel Vigg nu vara totalt tillintetgjord.

- Förhören med de överlevande går bra, säger Vigg i ett uttalande till Polisgazetten.
- Vi sätter åt Fender själv å det gruvligaste, och han sjunger som en burfågel.

Förutom banditerna lade även statsmakten beslag på åtskilliga tunnor fuljos. Som tidigare har rapporterats är det knegarna som drabbats hårdast av den giftiga rusdrycken, som sålts under namnet Pyris Beska.

- Det kändes som att magen sprack, säger en stackars grisman, som vill vara anonym.

Laslo och Störbalt kan nu räkna med en pyrisk hedersutmärkelse av finaste slag, och Gazetten - som inte vill vara sämre - ger de två här och nu ett värmande hedersomnämnande.

Manfred Mandolin
Murvel


RSS 2.0