SMITTA PÅ FRIHETENS SLÄTTER!

En helt ny smitta har utbrutit mitt i skrotrushen på Frihetens slätter. Smittan tros härstamma från gubben Klånns dike (eller något av de nygrävda dito). Och sanna mina ord, kära läsare, eder modige reporter trotsar allt hot om infektion och vägrar i sanningens namn lämna platsen.

Smittan, som först drabbade Klånn och hans söner, verkar ha utbrutit under den gångna helgen. Sjuklighetens art är av sådant slag att kroppen täcks helt av rinniga eksem.

Är detta straffet för meddlande med svunna tiders skatter? Är detta slutet på världen som vi känner den? Bara de kejserliga medikusarna kan ge oss svar, men redan har inre stridigheter blossat upp i de högre instanserna.

- Vi kallar den nya sjukan skrotskav, berättar kunskaparen Olov fon Åben, för ändamålet klädd i vit skyddsmundering med tillhörande plasticksgoggels.
- Det är inget annat än en lindrig form av zonröta, men ack så vådlig ändå.

image14

Kejserliga kunskapare kämpar mot skrotskav.


På ett fälthospital, som upprättats i utkanten av Klånns marker, jobbar expertisen nu för fullt med de drabbade. Gazetten lyckas slita medikusen Flårens Näcktergahl från sitt värv, där hon fyller de såriga med strongjom för att lindra den till synes obeskrivliga smärtan.
- Skrotskav, självklart, men knappast någon forntidssmitta! utbrister hon förnärmat, smuttar på flaskan hon håller i sin lilla råtthand, och menar vidare:
- Såren är kort och gott resultatet av kontinuerligt släpande på för stora mängder fornfynd, som legat och gnagt på kroppen.

Har Pyrisamfundet fått en ny zon?

- Må hända, säger Alexis Hjärpe på nybildade statsmaktsbolaget Skrotum, och fortsätter:
- Vi har kunskapare som färdigställer rapporter. Under tiden vill jag å det starkaste uppmana alla pyrier att hålla sig härifrån!

Gazetten kommer naturligtvis att ge er kontinuerliga underrättelser allt eftersom historien vecklar ut sig.

Mortimer Wigwam
Utsänd till Frihetens slätter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0