UNDERLIG RÖRMANICK GÄCKAR KUNSKAPARNA

image5

Grötius Schövde och den mystiska manicken.


Som alla vet har Fabion DeLuva återvänt till Hindenburg från sin fem månader långa expedition till Musközonen. Men vad inte alla vet - och som nu Polisgazetten kan avslöja - är att ett av de fornfynd DeLuva fann i zonen fortfarande gäckar de kvickaste av kunskapare.

Manicken, formad som ett rör med tillhörande stativ, verkar skapt för någon form av skåderi. Alla försök att använda fyndet som kikardon har dock misslyckats.

- När man sätter ögat mot mynningen blir det bara svart, säger kunskaparen Grötius Schövde på Kejserliga Fornfyndskommissionen.

Att det skulle vara någon form av domedagsvapen från den gamla tiden har också dryftats, men ännu har ingen avtryckare hittats och manicken har trots idoga ansträngningar inte gett ifrån sig ens en endaste liten knall.

I hopp om insikt utlyser nu Fornfyndskommissionen och Polisgazetten en tävling, där Ni läsare kan skicka in förslag på användningsområdet av det ovan avbildade fornfyndet (till vänster i bild). Vinsten är en plats i DeLuvas nästa expedition till Musközonens kärna, som i det närmaste garanterat orsakar ett besjunget, men för tidigt, frånfälle.

Pharmasia Efrahimsdotter, murvel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0