TOTALT TUMULT KRING KLÅNNS DIKE

Fornfyndskommissionen inlämnade igår förmiddag ett underlag till Exploratorämbetet om förslag på ett nytt kejserligt bolag. Bolaget ska heta Skrotum och ledas av Alexis Hjärpe, tidigare äventyrare och forntidskännare. Tanken är att få ett stopp på den alltmer desperata situationen på Frihetens Slätter, där gubben Klånn av en slump råkat idagalägga en fullständigt vansinnig och som det verkar aldrig sinande mängd fornfynd av alla storlekar, former, färger och valörer.

image9

Alexis Hjärpe, Kejsarens utsände


Mutant som människa vallfärdar nu till platsen och gräver egna diken så långt ögat når, vissa så långa att de ringlar över horisonten.

Alexis, redan på plats vid Klånns egendom, möter oss vid utkanten av åkern.
- Som du ser grävs det hur som helst här, förklarar herr Hjärpe innan han med ett bröl försvinner ner i en grävlingherres nyfrästa fornfyndsförhoppning.

image10

Gubben Klånn och hans söner.


Gubben Klånn har som bekant rasat sedan fyndet blev känt.
- Skåda mitt dike! En gång så rakt och riktigt men inte längre, inte! Det ser ut som rena rama rubbitnästet - ju! ylar gubben mellan braket från sonen salvor, avsedda att driva de närgångnaste på flykten.
- Den där ger du päran i! tjuter han och sliter ett plasticksvapen i vansinniga färger ur klorna på en annan inträngling. En i sanning fruktad pjäs som nog kan inbringa stöddiga krediter om den fås att fungera.

Gazetten erfar vidare att Kejsarmakten också kommer att skärpa reglerna kring fornfynd och skrotsamling. På vilket sätt är i skrivande stund inte klart, men mer information är att vänta i nästa upplaga av Kalendariet.

Mortimer Wigwam
Utsänd till Frihetens Slätter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0